Welke zorg bieden wij?

  • Logeren
  • Dagbesteding
  • Wonen 
  • Deeltijd wonen.
 

LOGEREN.

Om aan de zorgbehoeften van de kinderen en of ( jong ) volwassenen te voldoen werken wij met passende methodieken om zo veel mogelijk methodisch te handelen. Dit bestaat vooral uit duidelijke structuur, vaste regels en een min of meer vast programma. Zo nodig maken wij gebruik van pictogrammen en/of planborden.

De samenstelling van de groep is vaak verschillend en meestal gemengd, maar gericht kijkend naar goed passende groepjes. Bij complexe hulpvraag kan er 1 op 1 begeleiding geboden worden.

Wij zijn alle weekenden geopend; tevens de schoolvakanties. Er is daadwerkelijk nachtzorg aanwezig. 

DAGBESTEDING

Op de maandag, dinsdag, woensdag, en vrijdag van 09:00 tot 16:00 bieden wij dagbesteding aan deelnemers met een matige of ernstige verstandelijke beperking. Samen met de deelnemers wordt er een activiteiten plan opgesteld met persoonlijke doelen. 

De groep bestaat uit 6 tot 8 deelnemers. De locatie beschikt over meerdere ruimtes waar ze aan de activiteiten kunnen deelnemen.
Qua activiteiten kunt u denken aan: 

Tuin en huishoudelijke werkzaamheden
Belevingsgericht
Creatief
Ontwikkelingsgericht
ADL  
Activerend

Samen met de begeleiding willen wij er voor zorgen dat de deelnemers in een veilige en gestructureerde omgeving een fijne zinvolle dag ervaren.

WONEN  ( Hantumerweg 20-22-24 te Dokkum)Ut fan Hus biedt wonen aan jong volwassenen met een matige of ernstige verstandelijke en/of meervoudige beperking ( niet rolstoel geschikt) die allemaal verschillend afhankelijk zijn van zorg, ondersteuning, begeleiding of bescherming in een veilige en beschutte omgeving. De begeleiding is gericht op de problematiek en passend bij de bewoner. Ondersteuning is gericht op de individuele wensen. Er is daadwerkelijk nachtzorg aanwezig.

Per 1 juni 2024 gaat de hoekwoning van start. Hier zijn nog plekken vrij.  Wij zoeken passende bewoners.

De woningen hebben gezamenlijke huiskamers. Die door de bewoners kunnen worden gebruikt. Er kan samen gegeten worden, televisie kijken, spelletjes, knutselactiviteiten etc te doen. Elke bewoner heeft een eigen slaapkamer om zich terug te kunnen trekken. Er is altijd begeleiding aanwezig.
Bij Ut fan Hus kunnen 10 volwassenen wonen. De leeftijd is op dit moment tussen de 18 en 30 jaar

Locatie Hantumerweg is geschikt voor VG 5

Voor vragen kan er contact op genomen worden per telefoon of mail.

DEELTIJD WONEN   ( Hantumerweg 20-22-24 te Dokkum )

Ut fan hus biedt naast logeren, dagbesteding en wonen ook vakantie opvang en deeltijd wonen. Deeltijd wonen
is een combinatie van thuis én in een deel wonen bij Ut fan Hus. Dit is mogelijk voor volwassenen met een indicatie voor WlZ-zorg VG 5. Deeltijd wonen houdt in dat je per 2 weken gemiddeld 7, 8 of 9 dagen bij ons kan wonen. Dit kan in verschillende patronen.
Bijvoorbeeld:

• Een week in een instelling en een week thuis.

• Iedere week 4 etmalen in de instelling, de andere dagen thuis.

• De ene week 5 en de andere week 4 dagen in de instelling, de andere dagen thuis.
 

Huisarts, tandarts en apotheek

U behoudt de eigen huisarts, tandarts en apotheek, onafhankelijk van het aantal etmalen deeltijdverblijf. Dat heeft een aantal praktische gevolgen:

• Bezoeken aan de huisarts en tandarts regelt u zelf, ook als u (of uw kind) werk- of dagbesteding heeft. Houd er rekening mee dat u ook zelf mee moet gaan.

Vervoer naar de dagbesteding of -behandeling

Het vervoer van/naar dagbesteding of dagbehandeling wordt altijd vanuit de WlZ vergoed. Zowel vanuit huis als vanuit de instelling. Er moet rekening gehouden worden dat vervoer van en naar externe dagbesteding door de client zelf wordt verzorgt. Vervoer van en naar dagbesteding van Ut fan Hus in Rinsumageast zelf wordt door Ut fan Hus zelf verzorgt.

 

Logeerhuis Út fan hûs
Galgehoog 15
9105 KJ Rinsumageest
06 22938877
06 22947512
utfanhus@knid.nl